Geavanceerd zoeken

Glucose meter

Met een glucose meter kan men thuis het glucosegehalte in het bloed meten. Dit kan van levensbelang zijn voor mensen met diabetes. Bij deze ziekte is het glucosegehalte, ofwel de bloedsuiker, niet stabiel doordat het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer in evenwicht weet te houden.

Glucose wordt in de natuurlijke vorm dextrose genoemd en is een van de meest belangrijke brandstoffen van het lichaam. In het lichaam wordt glucose omgezet in glycogeen. Dit wordt in de lever en spieren opgeslagen. Normaliter regelt het lichaam de bloedsuikerspiegel door middel van het hormoon insuline. Mensen met diabetes maken zelf geen insuline meer aan of hun lichaam reageert niet meer op insuline. Hierdoor kan de glucose in hun bloed levensgevaarlijk hoog of laag worden.

Glucose meter

Met een glucose meter kunnen mensen met een schommelende bloedsuikerspiegel thuis zelf hun glucose meten. Een glucose meter meet met behulp van een biosensor de bloedsuikerspiegel. Door middel van een prikje in de vinger, wordt een druppel bloed verkregen die op een teststrookje wordt geplaatst. De chemicaliën op het teststrookje gaan een reactie met de glucose in het bloed aan. Hierna kan op de glucose meter het resultaat afgelezen worden.

Hieronder vindt u ons aanbod glucosemeters.

2 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Medisana Meditouch 100 Lancetten

  Medisana Meditouch 100 Lancetten

  € 10,07

  100 steriele lancetten voor het prikken van een druppel bloed. Te gebruiken in combinatie met de MediTouch bloedsuikermeter.

  Meer info
 2. Medisana Meditouch Vloeistof

  Medisana Meditouch Vloeistof

  € 10,07

  MediTouch Controle vloeistof voor het meten van de bloedsuiker. Te gebruiken in combinatie met de MediTouch bloedsuikermeter en test-strips.

  Meer info

2 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren